Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Суд визнав винним водія, який збив 18-річного хлопця в Переяславі: яке покарання

Наприкінці червня у Переяславі сталася резонансна ДТП: 18-річного хлопця збив автомобіль. Справа закінчилася нещодавно – судовим рішенням.

20 червня о 22:10 у Переяславі на вулиці Рибальській автомобіль Renault Kangoo збив 18-річного переяславця Віталія Беглеця. Хлопець потрапив до бориспільської лікарні із численними ранами та садинами. “Водій був дуже п’яний, зачепив сина на узбіччі та протягнув на капоті 24 метри, викинувши на інший бік узбіччя”, – розповідала після цього мама постраждалого Христина Жуган. Сам винуватець втік з місця ДТП, о 22:24 його бачили на 46-му кілометрів траси Бориспіль-Дніпро. Потім, за даними поліції, його авто злетіло в кювет і водія затримали правоохоронці. Про це повідомляє Інформатор.

Лабораторний аналіз 21 червня о 0:20 підтвердив, що водій був у стані алкогольного сп’яніння. 12 липня цю справу розглянули в Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді. Водій визнав свою вину в порушенні ПДР та розкаявся у вчиненому.

Суд прийшов до висновку, що у діях водія наявний склад правопорушення, передбачений ч. 1 ст. 130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) та ст. 122-4 КУпАП (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди). Обставиною, яка пом’якшує відповідальність, суд визнав його щире розкаяння.

“Якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених”, – йдеться у постанові. Тож водія піддали адміністративному стягненню у вигляді штрафу у розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 17 тисяч гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами, як передбачено санкцією ч.1 ст. 130 КУпАП. Також він має оплатити судовий збір – 454 гривні.

Нагадаємо, що 14 липня у Переяславі на лавці виявили мертвого чоловіка. Він був наркозалежним.

Віталій Усик

На фото: постраждалий відразу після ДТП

Нагору