ЖИТТЯ

Там могло щось бути: найпопулярніші покинуті будівлі Переяслава

У Переяславі є три найпопулярніші покинуті будівлі. Вони доволі масштабні й, певно, із них планували зробити щось грандіозне.

Зараз у Переяславі є кілька будівель, які планували зробити чимось цікавим та корисним, а в підсумку – вони в аварійному стані. До них майже неможливо дістатись, тому що навколо все заросло чагарниками. А перебувати в таких приміщеннях небезпечно. Якщо ж ці будівлі реконструюватимуть, то над цим доведеться плідно попрацювати. Який вигляд вони мають зараз, дізнавався Інформатор.

Будівля, яка розташована за пожежною частиною на проспекті Червоноармійців, мала стати історичним музеєм. На це не вистачило фінансування, тому не добудували. Музей планували назвати “Дружба народів” ще у 1979 році при Сікорському. Цим поділився Ігор Гайдаєнко, вчений секретар НІЕЗ “Переяслав”.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

Будівля на вулиці Новокиївське шосе зараз не у найкращому стані. На її місці планують звести чотириповерховий багатоквартирний будинок. Там будуть квартири для молодих спеціалістів та людей пільгових категорій. Всередині також хочуть зробити фітнес-зал та магазини.

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

Зведення заводу машинобудування “Точмаш” було розпочато в 1982 році. Він проєктувався як підприємство військовопромислового комплексу та призначався для виробництва високоточних приладів спеціальної техніки. У нашому переліку це єдина будівля, огороджена парканом, на якому написано “Небезпечна зона, прохід заборонено”.

28

29

30

31

32

33

34

35

Нагадаємо, що міський стадіон користується популярністю серед спортсменів міста. Але чи бачили ви його в деталях? Такий фоторепортаж можете переглянути тут.

Оксана Симоненко

Нагору