Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Чого хоче молодь Переяслава: депутат Андрій Іващенко поспілкувався з підлітками в офісі Інформатора

Ініціативна група з Переяслава виграла грант на облаштування молодіжного простору. Інформатор запросив члена цієї групи та молодь віком від 12 до 17 років, щоб зрозуміти потреби, на які в майбутньому спиратимуться при облаштуванні центру.

Команда переяславських активістів виграла грант у програмі “Мріємо та діємо”, який передбачає надання близько 25 тисяч доларів на облаштування молодіжного простору для громади. Чи не найактивнішу участь у боротьбі за таку можливість брав депутат міськради Андрій Іващенко. Його й сімох представників переяславської молоді Інформатор запросив до свого офісу.

Встигли й поспілкуватися, й розповісти про свої інтереси, й поласувати солодощами. Втім, найосновнішим залишається те, що вдалося залучити ще більше молодого населення до життя Переяслава й дослідити, чого саме тут не вистачає молоді. Андрію Іващенку вдалося розговорити навіть найсором’язливіших підлітків, тож кожен поділився своїми думками.

(відео)

У підсумку ми дійшли до того, що в Переяславі для молоді не вистачає такого:

  • сучасних спортивних розваг;
  • комунікації молодого населення (навіть через соцмережі);
  • некалендарних масових заходів, дискотек;
  • і, звісно ж, того самого простору, який би їх об’єднував.

Найголовніше з відзначеного Андрієм Іващенком – відсутність ініціативи у великої частини молоді нашого міста. Ми зрозуміли, що підлітки мають багато бажань, неймовірних ідеї, хочуть щось втілювати, але просто не розуміють, як це зробити. Щоб щось змінювати, потрібно діяти.

Нагадуємо, голова благодійного фонду “Рідна країна” Микола Томенко допомагає рятувати історичну пам’ятку Переяслава. Томенко і колектив НІЕЗ “Переяслав” сподіваються, що на цей собор зверне увагу й Міністерство культури України.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору