ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте картопляний салат зі сметаною та беконом

Якщо вам набридли звичайні салати, то можна трішки поекспериментувати. Картопляний салат можна подавати до столу як самостійну страву або гарнір до м’яса чи риби.

Детальніше про приготування розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 700 г картоплі
  • 4 ст. л сметани
  • 6 шматочків бекону
  • 6 ст. л оливкової олії
  • 2 ст. л лимонного соку
  • 1 ст. л цедри лимона
  • пучок зеленої цибулі
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Приготування:

  1. Почистіть та вимийте картоплю, перекладіть в каструлю, залийте водою та відваріть до готовності.
  2. Доки вариться картопля, приготуйте заправку. У глибокій мисці змішайте оливкову олію з лимонним соком.
  3. Щойно картопля буде готова, злийте воду. Перекладіть картоплю у тарілку та додайте заправку. Посипте сіллю та чорним меленим перцем.
  4. Сковорідку з товстим дном поставте на вогонь, вилийте невелику кількість оливкової олії та викладіть бекон. Смажте на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку. Викладіть готовий бекон на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.
  5. До картоплі додайте сметану, зелену цибулю, цедру лимона. Зверху викладіть бекон та подайте страву до столу.

Нагору