ВЛАДА

“То краще на Новий рік”: у Переяславі підприємцю не дозволили встановити ілюмінацію біля кав’ярні

ФОП Башмак не отримав дозволу на облаштування навісного освітлення біля кав’ярні. Як це обгрунтували члени виконкому.

Сьогодні, 20 липня, на засіданні виконкому розглядали питання “Про надання дозволу ФОП Башмаку В.В. на благоустрій міської території (влаштування навісного освітлення у вечірній час доби) біля магазину по вул. Богдана Хмельницького, 32/7 у Переяславі”. Йдеться про ділянку біля кав’ярні “Wake cup coffee”. Однак виконкомівці не підтримали проєкт рішення. Про це повідомляє Інформатор.

– Навпроти кав’ярні стоять лавки, урни, поруч встановлять дві стійки і зверху протягнуть освітлення, – пояснив головний архітектор Переяслава Петро Пурденко. На запитання, чи йому самому подобається такий вигляд, відповів: – Це буде звичайна підсвітка, тому нічого страшного я в ній не бачу. У міському бюджеті немає коштів, щоб відразу зробити всюди гарно. Тому на розгляд виконкому ми подаємо проєкти лише адекватні, перед цим наш відділ містобудування детально їх розглядає.

Виконкомівці переглянули ескізну пропозицію й переважно висловилися, що підсвітка досить красива. Однак Олександр Якуба зауважив таке:

– Я не проти, щоб підприємці в нашому місті розвивалися. Але в нас люди й так зіпсували ціле місто, ми втрачаємо автентичність. Голова міськради зараз рухається в напрямку повернення Переяславу первозданного вигляду. Тому хочеться, щоб не було хаотичності при видаванні подібних дозволів. Кожен підприємець нібито й робить щось хороше, але при цьому часто псується загальний вигляд міста.

– У мене сумніви щодо цього виникають лише тому, що ілюмінації – це, власне, щось святкове, – додав перший заступник міського голови Анатолій Фесенко, який проводив засідання. – Їх зазвичай чіпляють на будівлі на Новий рік. Якщо ми постійно “засмічуватимемо” цим місто, то тоді не буде святкового настрою та очікування Нового року. А от коли під час свят місто сяє ілюмінацією, то вже й відповідний настрій виникає.

Нагадаємо, що на травневій сесії міської ради Володимирові Башмаку, який є також депутатом, надали дозвіл на укладання договору суперфіцію на цю земельну ділянку. Вона передбачає низку переваг.

Віталій Усик

Нагору