Інформатор Переяслав

ВЛАДА

У Переяславі з’являться перші світлофори: де саме та коли

У центрі Переяслава на перехресті біля магазину АТБ з’являться світлофори. Одна з причин встановлення – постійні ДТП на цьому місці. 

На чотирнадцятому засіданні виконкому 20 липня погодили питання “Про визначення місця встановлення світлофорів на перехресті вулиць Покровської та М. Сікорського”. Ініціатива встановлення їх на цьому перехресті належить міській раді. Там нерідко виникають небезпечні ситуації та ДТП. Мережа супермаркетів АТБ, магазин якої розміщується поруч, погодилася встановити світлофори за власні кошти. Про це повідомляє Інформатор.

– Ми звернулися до представників АТБ, запропонували піти нам назустріч, вони погодилися виготовити проєктно-кошторисну документацію і за власний кошт зробити відповідні роботи зі встановлення світлофорів на цьому перехресті. Зараз все зроблено на максимум, єдине – потрібне рішення виконкому для того, щоб цей проєкт втілити в життя. Потім ми погоджуємо з відділом поліції. Світлофори будуть вже до кінця року, – пояснив перший заступник міського голови Анатолій Фесенко. – У перспективі ми плануємо розробити схему дорожнього руху міста й громади, внести туди всі небезпечні перехрестя. На обрані місця виїжджатимуть фахівці, щоб роздивитися, порадитися з відповідними службами й визначитися щодо встановлення світлофорів.

Зазначимо, що у Переяславі світлофорів наразі немає. Є лише на трасі Дніпро-Бориспіль, яка проходить повз наше місто.

Нагадуємо, що останнє ДТП на цьому перехресті трапилося 18 липня. Зіткнулися мопед Forte та автомобіль Mazda.

Юлія Кравченко

Нагору