ВЛАДА

Як стати громадським інспектором із благоустрою в Переяславі: покрокова інструкція

Наразі на території Переяславської ТГ працюють двоє інспекторів із благоустрою. Оскільки їм важко виконувати такий великий обсяг роботи, їхня кількість зросте. Хто і як може стати інспектором із благоустрою?

На чотирнадцятому засіданні виконкому 20 липня погодили питання “Про громадських інспекторів благоустрою”. Про це повідомляє Інформатор. Громадськими інспекторами можуть бути громадяни України, які досягли 18 років, мають досвід роботи у сфері благоустрою та пройшли співбесіду у відділі капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради.

Як стати інспектором із благоустрою:

  1. Подається письмова заява довільної форми на ім’я Переяславського міського голови (до заяви може додаватись подання організації, що його рекомендує, або письмове клопотання відповідного структурного підрозділу з питань житлово-комунального господарства, до відання якого належать питання з благоустрою населеного пункту).
  2. Ця заява за резолюцією міського голови направляється до профільного заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.
  3. Співбесіда із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради для виявлення у претендента знань з основ законодавства з питань благоустрою населених пунктів та для погодження його кандидатури.
  4. Потім відділу капітального будівництва та житлово-комунального господарства доручають підготувати проєкт рішення виконкому про призначення громадського інспектора.
  5. Громадські інспектори у день призначення отримують посвідчення, що підтверджують їхні повноваження. У посвідченні визначається територія, у межах якої він може здійснювати свої повноваження та профільний напрямок інспектування. Посвідчення громадського інспектора видається терміном на один рік з можливістю його щорічного продовження.

На засіданні виконкому перший заступник міського голови Анатолій Фесенко розповідав про випадки, коли люди неадекватно реагували на роботу інспекторів. Для того, щоб почуватися захищеними інспектори з благоустрою матимуть посвідчення, яке буде стримуючим фактором для жителів громади. Додав, що деякі підприємства міста вже запропонували кандидатури з-поміж своїх працівників на ці посади.

Зрозуміло, що працюватимуть на території Переяславської ТГ, а не Івано-Франківська

Нагадуємо, що на території Переяслава найближчим часом мають випиляти 41 дерево. Також на наступному засіданні виконавчого комітету міськради винесуть питання щодо видалення дерев, які розташовані поблизу ліній електропередач.

Юлія Кравченко

Нагору