ЖИТТЯ

Погода на 22 липня: у Переяславі буде тепло, але вже не спекотно

У Переяславі завтра протягом дня буде переважно хмарно. Максимальна температура повітря – 23 градуси тепла.

У четвер, 22 липня, у Переяславі вранці буде сонячно. Опівдні на небі з’являться хмари. Вночі можна буде побачити зірки. Найхолодніше буде вранці – 18 градусів тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 23 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру зросте до 7-14 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 42 та 70 відсотками протягом доби. Тривалість дня 22 липня – 15 годин 41 хвилина. Завтра день стане коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:08, а захід – о 20:51.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1936-му – 34,9 градуса тепла, а найнижчу в 1909-му – 8,3 градуса тепла.

Народні прикмети:

У цей день вшановують пам’ять священномученика Панкрата і Кирила. На Панкрата і Кирила пробують перші огірки з городу. У народі цей день називався чорничним, оскільки з 22 липня починали збирати чорницю. За народним повір’ям, “чорниця відводить від живота лихо”, вона “лікує виразку шлунка, чистить кров, відновлює роботу печінки”. Наші пращури помітили: якщо цей день спекотний, то у грудні варто чекати на сильний холод.

Оксана Симоненко

Нагору