ЖИТТЯ

22 липня: який сьогодні день

Сьогодні у світі відзначають багато цікавих свят, наприклад, Міжнародний День боксу або День гамака. Також святкує свій день народження Принц Джордж Кембриджський, майбутній спадкоємець британського престолу.

Детальніше про події 22 липня розповість Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

День трудяги. У цей день трудоголіки або трудяги повинні зупинитися, щоб зробити перерву, розслабитися, відволіктися від роботи, переоцінити своє ставлення до виконання обов’язків. Буде корисно спланувати свій час так, щоб приділяти більше уваги іншим аспектам свого життя в майбутньому.

Всесвітній день мозку. Засновником цього святкового заходу в 2014 році стала Всесвітня Федерація неврології. Дата вибрана не випадково, саме 22 липня 1957 року була створена Всесвітня федерація неврології (WFN), асоціація національних неврологічних товариств, які представляють 122 неврологічні суспільства в усіх регіонах світу. Місія WFN – сприяти розвитку якісної неврології і здоров’я мозку у всьому світі.

Міжнародний День боксу. Свято було урочисто відкрите Міжнародною асоціацією боксу (FIBA). FIBA є асоціацією національних боксерських федерацій, яка створена 24 серпня 1920 року, на сьогоднішній день об’єднує 205 національних боксерських асоціацій з усіх континентів.

День гамака. Гамак винайдений американськими індіанцями задовго до відкриття Нового Світу іспанцями, принаймні було це тисячу років тому. Спочатку гамаки створювалися не для відпочинку та розваг, а для захисту від стихій і диких тварин на землі. Від індіанців технологія виготовлення гамака перейшла до європейців, які стали широко застосовувати його на кораблях в якості підвісних ліжок для членів команди.

Іменини в цей день відзначають Марія, Іван, Андрій, Костянтин, Кирило, Олександр, Федір та Михайло.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1944 — створено Міжнародний валютний фонд.

1960 — Куба націоналізувала цукрові заводи, що належали США.

1969 — Хуан Карлос I офіційно проголошений спадкоємцем Франсіско Франко на посту глави держави в ранзі короля Іспанії.

1979 — компанія Sony почала продаж перших побутових пристроїв “Walkman”.

1983 — американець Дік Сміт першим облетів Землю на гвинтокрилі.

1986 — Палата громад британського парламенту проголосувала за скасування тілесних покарань у державних школах.

2014 — місто Сєвєродонецьк звільнено від терористів ЛНР.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1937 — Богдан Климчак (помер у 2018), український письменник, довголітній політв’язень радянських концтаборів.

1945 — Юрій Рибчинський, український драматург, пісняр.

1946 — Мірей Матьє, французька співачка.

1955 — Віллем Дефо, американський театральний і кіноактор.

1977 — Геннадій Білодід, український дзюдоїст.

2013 — Принц Джордж Кембриджський, син герцога Кембриджського Вільяма та його дружини, герцогині Кембриджської Кетрін, правнук королеви Єлизавети II та майбутній спадкоємець британського престолу.

Оксана Симоненко

Нагору