ВЛАДА

На стадіоні в Переяславі вже восени буде система поливу

Три мільйони додали до фінансових ресурсів у Програму розвитку фізкультури та спорту Переяславської ТГ. Їх використають на покращення стадіону.

На тринадцятій сесії міської ради 22 липня внесли зміни до Комплексної Програми розвитку фізичної культури та спорту в Переяславській міській громаді. Збільшили загальний обсяг фінансових ресурсів на три мільйони гривень. Необхідні вони для виготовлення проєктно-кошторисної документації на реконструкцію центрального стадіону Переяслава, загалом на це передбачили 3,5 млн грн (500 тисяч було закладено раніше). Ще 850 тисяч гривень передбачили на поточний ремонт зливової каналізації футбольного поля з влаштуванням поливної системи (тут перекваліфікували з капітального ремонту). Про це повідомляє Інформатор.

Начальник відділу з питань фізкультури, молоді, спорту та охорони здоров’я Владислав Столяренко пояснив, що на серпневій сесії винесуть клопотання про виділення коштів, потім проведуть відповідні тендери. Вже у вересні полив мають зробити.

– Потрібно зробити полив на всій площі футбольного поля, – зазначив Столяренко. – Буде 15 форсунок – 5 праворуч, 5 ліворуч, 5 по центру. Пошкодження газону – мінімальне, але все ж воно буде. Ще треба насос поставити, підключити його до свердловини, яка проходить поруч. Я не дуже знаю всі вимоги, це вже питання до відділу капітального будівництва. Повірте, зараз у нас найгірше поле у всій Київській області. Якщо ми облаштуємо полив, то буде одним із найкращих на Лівобережжі. Я знаю, про що говорю, адже об’їздив усю область. Завдяки дощам цьогоріч воно ще й нормальне на вигляд. Але зараз вже сухе – я в матчі з “Матадором” (Столяренко грає за “Переяслав-БРСМ” у футбольному чемпіонаті Переяславщини – ред.) один раз пішов у підкат, досі пів ноги зчесано. А до вересня ще буде сушити, поле стане дуже травмонебезпечним. Чи доцільно це робити вже восени? А коли ж? Взимку будуть морози, навесні хтозна коли зійде сніг, а потім вже і футбольні змагання розпочнуться. Треба, щоб до того часу вже все було облаштовано. І ми з гордістю зможемо приймати команд в обласному чемпіонаті.

Щодо термінів роботи Столяренко сказав, що триватимуть вони близько десяти днів, потім ще деякий час буде необхідний для того, щоб заросли канавки. Тобто поле не буде в експлуатації близько трьох тижнів. При цьому стадіон і надалі буде відкритий для всіх охочих (бігові доріжки, турніки тощо).

Нагадаємо, що на цій же сесії частина депутатів демонстративно покинула залу засідань. Сталося це після неприйнятого рішення щодо зняття з реєстру кількох неоднозначних пам’яток.

Віталій Усик

Нагору