ЖИТТЯ

Погода на 29 червня: у Переяславі після полудня може бути невеликий дощ і гроза

Завтра в другій половині доби може бути дощ із грозою. Максимальна температура – 28 градусів тепла.

У четвер, 29 липня, у Переяславі перша половина доби буде без опадів, небо чисте та ясне. Після полудня може піти невеликий дощ і початися гроза, які триватимуть до вечора. Опади – 0,3 мм. Найхолодніше буде вранці – 22 градуси тепла. Тепліше стане вдень та ввечері – 28 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде 4-10 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 62 та 90 відсотками протягом доби. Тривалість дня 29 липня – 15 годин 22 хвилини. Завтра день стане коротшим на три хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:19, а захід – о 20:41.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1936-му році – 38 градусів тепла, а найнижчу в 1923-му – 10,1 градуса тепла.

Народні прикмети:

29 липня відзначають день священномученика Афіногена, єпископа Підахвійського. З цього дня ночі стають холоднішими, спека спадає. У минулі часи помітили: якщо верес зацвів, значить липень уступає місце серпню. Також народ примітив, що на Афіногена пташки задумуються (замовкають).

Юлія Кравченко

Нагору