ВЛАДА

Володимир Зеленський згадав про Переяслав у своєму привітанні до Дня Хрещення Київської Русі

Вчора наша країна відзначала День Хрещення Київської Русі – України. Президент Володимир Зеленський привітав українців, згадав і про місто Переяслав.

У 988 році Володимир Великий охрестив Русь. З моменту цієї події минуло вже 1033 роки, але вона залишила неабиякий відбиток для історії сучасної України. Володимир Зеленський у своєму вітальному слові вчора, 28 липня, закцентував увагу на величній історії нашої країни. Згадав і про найдавніші міста України, які зародилися ще за часів Київської Русі. Серед них – і Переяслав. Про це повідомляє Інформатор.

Ось що зокрема сказав у своєму понад десятихвилинному виступі Володимир Зеленський: “Та не тільки столиця, а й уся велика Україна багата тисячолітніми пам’ятками про нього“, а потім додав: “…Це Переяслав, Луцьк, Володимир-Волинський, Галич, Новгород-Сіверський, Бахмач та багато інших міст України, збудованих за часів Київської Русі“. (Із 4:33 хв. відео – ред.)

Зазначимо, що офіційним роком заснування Переяслава вважається 907-й. У нашому місті відбувалося багато історичних подій, тут жили та працювали видатні українці Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Тарас Шевченко, Григорій Сковорода та інші.

Нагадуємо, відділу культури й туризму Переяславської міської ради виділили додаткові кошти – 700 тисяч гривень. На що підуть ці гроші?

Юлія Кравченко

Нагору