ЖИТТЯ

Зима vs літо: який вигляд має “Стогніївський шлях” у різні пори року

Пішохідна доріжка та місток, що поєднують університет із центром міста з’явилися в Переяславі за сприяння першого ректора місцевого вишу Івана Стогнія. Вже потім це місце отримає назву на честь свого засновника – “Стогніївський шлях” і стане найупізнаванішим серед студентів. “Стогній” – наче клаптик природи посеред міста, і красиво там як влітку, так і взимку.

5-10 хвилин вам знадобиться, щоб перейти доріжку “Стогнія”. Більшість жителів мікрорайону Підварки думають, що знають це місце як свої п’ять пальців, проте не варто бути настільки самовпевненими. Де жива природа – там постійно все змінюється. Кожного разу сонячне світло падає по-різному, квітнуть чи відцвітають нові рослини, а вітер дме вже в інший бік. Не дивно, що чимало людей обирають цю локацію для фотосесії. От і журналісти Інформатора обрали “Стогній” для фоторепортажу. Причому вже вдруге.

Попередню (зимову) фотосесію зі “Стогніївського шляху” можна переглянути за посиланням. Цього разу ми вирішили поєднати зиму з літом і порівняти, який вигляд має це місце у різні пори року.

Голі взимку і пишні літні дерева по-різному привертають увагу до будівлі університету

Навіть будівель за деревами не видно, коли надворі літо

Білий сніг чи білі кульбабки?

Навіть у неба колір інакший

Подолати “Стогній” взимку – це інколи справжній подвиг

Якщо ці дівчата побачать збоку соковиту зелень, точно послизнуться

А річка по-особливому магічна, в такому порівнянні – тим більше

Помітно, що яскравість кольорів різна, залежно від пір року

Що ще приховують літні, а оголюють зимові дерева?

Нагадуємо, на Переяславщині є загадкове й цікаве місце – “Змійові” вали. Дослідники не перший рік намагаються визначити приблизний час виникнення цих споруд. Ви можете поглянути на “Змійові” вали не тільки з історичної, а ще й із туристичної точки зору.

Юлія Кравченко

Фото: Едуард Аврамич і Юрій Товкайло

Нагору