ЖИТТЯ

Погода на 1 серпня: в Переяславі може бути невеликий дощ, але зі спекою

Початок серпня може супроводжуватися невеличким дощем і грозою. Втім, день буде все ще по-літньому спекотним – до 30 градусів тепла.

У неділю, 1 серпня, у Переяславі у другій половині доби може бути дощ із грозою. Опади – 0,5 мм. Найнижча температура буде вночі, о 2:00 – 24 градуси тепла. Спекотніше стане вдень, після 15:00 – 30 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру може сягати 11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 47 та 77 відсотками протягом доби. Тривалість дня 1 серпня – 15 годин 13 хвилин. Завтра день стане коротшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:23, а захід – о 20:36.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1936-му році – 35,6 градуса тепла, а найнижчу в 1904-му – 10 градусів тепла.

Народні прикмети:

1 серпня відзначають день пам’яті преподобної Мокрини. Мокрина вказує на осінь. Якщо на Мокрину мокро – вся осінь мокра. У народі помітили: якщо на Мокрину сухо, не буде дощів на шість тижнів, мокро – дощ на такий же строк. На мінливу погоду осені вказував сильний вітер і мінлива хмарність у цей день. У цей час розпочинається ранній листопад, замовкають птахи, зникають ґедзі.

Юлія Кравченко

Нагору