ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте сирники з абрикосами

Знаєте, що таке сніданок зі смаком літа? Просто додайте до звичних страв сезонні фрукти чи овочі, після цього ви все зрозумієте. Результатом стане не тільки смачна, а ще й естетично приваблива страва.

Як приготувати сирники з абрикосами, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 500 г сиру
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 1/4 ч. л. солі
  • 100 г борошна (і ще трішки для паніровки)
  • 4-6 абрикосів
  • 4-5 ст. л. рослинної олії (і ще трішки для ліплення)

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко застеліть пергаментним папером.
  2. Сир протріть крізь дрібне сито або подрібніть блендером до однорідності. Щоб сирники краще тримали форму, сир перед приготуванням загорніть в чистий тканинний рушник і підвісьте на 2-3 години, щоб стекла зайва сироватка.
  3. Яйце збийте вінчиком з цукром і сіллю. З’єднайте сир з яйцем, всипте борошно і все добре перемішайте.
  4. Абрикоси очистіть від кісточок і наріжте великими шматочками.
  5. Змастіть руки олією, з 2-3 столових ложок тіста сформуйте тонкий корж.
  6. Викладіть в центр коржів 2-3 шматочки абрикоса, заліпіть краї цих коржів і сформуйте рівний сирник.
  7. Таким же чином зліпіть інші сирники, обваляйте їх у борошні й видаліть його надлишки.
  8. У пательні розігрійте олію. Обсмажуйте сирники по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
  9. Викладіть сирники на деко і випікайте в розігрітій духовці 10-12 хвилин.

Юлія Кравченко

Нагору