Знаєте, що таке сніданок зі смаком літа? Просто додайте до звичних страв сезонні фрукти чи овочі, після цього ви все зрозумієте. Результатом стане не тільки смачна, а ще й естетично приваблива страва.
Як приготувати сирники з абрикосами, розповість Інформатор.
Продукти:
- 500 г сиру
- 1 яйце
- 3-4 ст. л. цукру
- 1/4 ч. л. солі
- 100 г борошна (і ще трішки для паніровки)
- 4-6 абрикосів
- 4-5 ст. л. рослинної олії (і ще трішки для ліплення)
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 200 градусів. Деко застеліть пергаментним папером.
- Сир протріть крізь дрібне сито або подрібніть блендером до однорідності. Щоб сирники краще тримали форму, сир перед приготуванням загорніть в чистий тканинний рушник і підвісьте на 2-3 години, щоб стекла зайва сироватка.
- Яйце збийте вінчиком з цукром і сіллю. З’єднайте сир з яйцем, всипте борошно і все добре перемішайте.
- Абрикоси очистіть від кісточок і наріжте великими шматочками.
- Змастіть руки олією, з 2-3 столових ложок тіста сформуйте тонкий корж.
- Викладіть в центр коржів 2-3 шматочки абрикоса, заліпіть краї цих коржів і сформуйте рівний сирник.
- Таким же чином зліпіть інші сирники, обваляйте їх у борошні й видаліть його надлишки.
- У пательні розігрійте олію. Обсмажуйте сирники по 2-3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки.
- Викладіть сирники на деко і випікайте в розігрітій духовці 10-12 хвилин.
Юлія Кравченко