ЖИТТЯ

Погода на 2 серпня: у Переяславі вдень прогнозують грозу

Завтра у Переяславі погода буде мінливою. А температура повітря – 30 градусів тепла. 

У понеділок, 2 серпня, у Переяславі зранку буде переважно сонячно. А о 15:00 синоптики прогнозують дощ із грозою, який триватиме до самого вечора. Опади – 1,1 мм. Найхолодніше буде вранці – 23 градуси тепла. Спекотніше стане вдень – 30 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру зросте до 5-14 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 60 та 88 відсотками протягом доби. Тривалість дня 2 серпня – 15 годин 11 хвилин. Завтра день стане коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:24, а захід – о 20:35.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1936 році – 34,2 градуса тепла, а найнижчу в 1945-му – 10,2 градуса тепла.

Народні прикмети:

2 серпня вшановують пам’ять пророка Іллі. У народі вважається, що з Іллі йде поворот на осінь, хоча спекотне літо може простояти ще довго. У цей час встановлюється помірне тепло. Світловий день іде на спад, а ночі на збільшення. Якщо у цей день буває глухий грім – до тихого дощу, грім гучний – до зливи, грім безперервний – буде град, грім гримить довго і не різко – до негоди, якщо ж уривчасто і недовго – буде ясно.

Оксана Симоненко

Нагору