Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Учень ліцею “Патріот” у Переяславі отримав штраф за керування автомобілем без посвідчення водія

Поліцейські зупинили автомобіль, за кермом якого був неповнолітній водій без посвідчення. Справу розглянули в суді.

23 липня у Переяслав-Хмельницькому міськрайонному суді розглянули справу про притягнення до відповідальності учня 11 класу переяславського ліцею-інтернату “Патріот”. 29 червня він у селі Хоцьки рухався вулицею Черкаською на автомобілі ЗАЗ Daewoo без посвідчення водія відповідної категорії. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на судову постанову.

Під час судового засідання відповідач повідомив, що сів за кермо автомобіля з дозволу матері, щоб поїхати по пісок. Його зупинила поліція. Оскільки документів на авто не було, зателефонував батькам, які згодом принесли документи. Мати додала, що автомобіль купили “по довіреності”. Дія полісу автострахування на той час закінчилася, нового не придбали.

Поліцейський пояснив, що зупинив автомобіль, бо у базі не встановили будь-якої інформації про нього та не було інформації про діючий поліс автострахування. Зазначив, що на місці події батьки конфліктували, заважали складати протокол, не надавали інформацію, у грубій формі відмовились підписувати протокол.

Суд визнав винним у вчиненні адміністративного правопорушення неповнолітнього, який керував ЗАЗ Daewoo, відповідно до ч. 3 ст. 126 КУпАП (Керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами). Передбачено штраф у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень. Також із нього буде стягнено судовий збір 454 гривні.

Нагадаємо, що 30 липня біля Переяслава зіткнулися два автомобілі. Внаслідок аварії тілесні ушкодження отримали пішоходи.

Віталій Усик

Нагору