ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте пекінський десерт – смажений кавун

Смажений кавун? Так, цей десерт досить популярний у східній кухні. Спробуйте приготувати цю просту і цікаву страву, головне – залишити позаду упередження щодо того, що кавун можна їсти тільки в сирому вигляді.

Рецепт смаженого кавуна розповість Інформатор.

Продукти:

  • 600 г м’якоті кавуна без кісточок
  • 2 яєчних білка
  • 4 ст. л. борошна
  • 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 3-4 ст. л. цукрової пудри

Спосіб приготування:

  1. Вимийте і розріжте кавун на кола, які потім наріжте на кілька секторів, щоб вийшли трикутники.
  2. З кожного трикутника зніміть шкірку і видаліть насіння.
  3. Крохмаль розведіть невеликою кількістю води і додайте до злегка збитих білків.
  4. Обваляйте кавун в борошні.
  5. Занурьте в білково-крохмальну суміш і обсмажте на добре розігрітій пательні з маслом.
  6. Смажити потрібно недовго, скоринка повинна схопитися і залишитися хрусткою. Подавайте, посипавши цукровою пудрою.

Юлія Кравченко

Нагору