ЖИТТЯ

У Переяславі проведуть допрем’єрний показ фільму “Поліські тенета”

У Переяславі покажуть фільм “Поліські тенета”. Переглянути можна безкоштовно. 

У суботу, 7 серпня, об 11:00 у Переяславському центрі культури і мистецтв (колишній будинок культури) відбудеться допрем’єрний показ документального фільму “Поліські тенета”. Вхід безкоштовний. Офіційна прем’єра буде 22 серпня на “Суспільному”. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт міської ради. 

Показ відбудеться за участі творчої команди фільму – автора ідеї та оператора Павла Липи, режисера Костянтина Кляцкіна та продюсера Сергія Малярчука, а також його героїв – голови Київського обласного товариства “Поліське земляцтво” Броніслава Андрієвського та самосела, який повернувся до Поліського, поета Дмитра Герасименка.

Розклад:

  • 11:00 – загальний збір
  • 11:30 – початок сеансу
  • 12:30 – обговорення

Про фільм:

Стрічка “Поліські тенета”, знята студією документальних фільмів DocNoteFilms, розповідає про долю міста Поліське, постраждалого від аварії на Чорнобильській АЕС. Це дослідження про мешканців міста, покинутих сам-на-сам з радіаційною загрозою. Радянська влада не тільки зробила все, аби стерти давню історію містечка, залишивши його без минулого, – в результаті аварії комуністи забрали у Поліського і майбутнє. Забруднене місто не було відселене до 1993 року, а інформація про реальний стан справ контролювалася КДБ.

Спілкуючись з героями фільму – самоселами, переселенцями, істориками та учасниками ліквідації аварії, автори спробують по друзках зібрати людський портрет міста, назавжди стертого з історії.

Нагору