ЖИТТЯ

Погода на 7 серпня: у Переяславі вдень буде хмарно

Завтра у Переяславі вночі може пройти дощ. Температура повітря вдень буде 24 градуси тепла. 

В суботу, 7 серпня, у Переяславі ще вночі пройде дощ, вранці вигляне сонце. А вдень небо вкриється хмарами. Опади – 5,2 мм. Найхолодніше буде вранці – 20 градусів тепла. Тепліше стане вдень – 24 градуси із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 5-11 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 45 та 95 відсотками протягом доби. Тривалість дня 7 серпня – 14 годин 56 хвилин. Завтра день стане коротшим на дві хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:30, а захід – о 20:28.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1900 році – 33,6 градуса тепла, а найнижчу в 1923-му – 8,7 градуса тепла.

Народні прикмети:

7 серпня відзначається Успіння (кончина) правовірної Ганни, матері Пресвятої Богородиці. У минулі часи помітили, яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо за неділю перед Спасом (14 серпня) лелеки почнуть готуватись до відльоту, то зима настане рано і буде морозною, а весна теплою.

Оксана Симоненко

Нагору