ЖИТТЯ

Погода на 14 серпня: у Переяславі буде сонячно

Завтра увесь день буде сонячно. Температура повітря – 26 градусів тепла. 

У суботу, 14 серпня, у Переяславі протягом усього дня буде сонячно. А вночі на небі можна буде побачити зірки. Найпрохолодніше буде зранку, о 6:00 – 16 градусів тепла. Тепло стане вдень та ввечері – 26 градусів із позначкою плюс. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на gismeteo.

Швидкість вітру буде всього 2-7 м/с. Вологість повітря коливатиметься між 35 та 75 відсотками протягом доби. Тривалість дня 14 серпня – 14 годин 32 хвилини. Завтра день стане коротшим на чотири хвилини, ніж сьогоднішній. Світанок настане о 5:42, а захід – о 20:14.

Цікаво, що максимальну температуру цього дня зафіксували у 1946 році – 36,3 градуса тепла, а найнижчу в 1923-му – 8,1 градуса тепла.

Народні прикмети:

14 серпня відзначають свято Походження Хреста Господнього (Перший Спас). Наші пращури говорили, що у Спаса всього в запасі: і дощ, і вітер, і різна погода, тобто погоду в цей день передбачити було складно. Якщо все-таки у цей день буде дощ, то мало пожеж буває. З цього дня починаються проводи літа, може бути перший ранній нічний заморозок, початок холодних рос.

Оксана Симоненко

Нагору