ВЛАДА

“Дерева практично лежать на стінах”: Вячеслав Саулко – про випилювання ялинок на центральній площі Переяслава

Ще 17 серпня на засіданні виконкому вирішили спиляти ялинки на центральній площі Переяслава. Але сьогодні на сесії міської ради мер запевнив, що поки їх не чіпатимуть. 

Сьогодні, 19 серпня, відбувалася чотирнадцята сесія міської ради Переяслава. Наприкінці засідання міський голова Вячеслав Саулко висловив свою точку зору щодо обурення громадян через рішення про випилювання ялинок на центральній площі. Про це повідомляє Інформатор.

– Проблема у тому, що багатьом із цих ялинок, як вважається, більше 60 років. Будь-які насадження, які можуть бути на вулицях або тротуарах в призначених для цього місцях, повинні бути зеленими, декоративними та не виростати такими великими, – сказав Саулко. – Тому ми змушені приймати не зовсім ординарне рішення. Враховуючи те, що, можливо, тут весь час волога, дерева вже практично на стінах будівлі. А найбільша небезпека в тому, що коріння дерев псують фундамент будівлі, частина приміщення уже на 10 сантиметрів осіла. Постало питання, як укріпити фундамент та привести все це в порядок.

Моє бажання – відновити та відреставрувати все в місті, але це не завжди є дієвим. Поки ми не покажемо людям, що зробили набережну… Люди бачать зараз там так звану пустелю, як вони її називають, але вже забули про бур’яни та непрохідну частину, яка там була. Але роботи ще не закінчені. Щодо ялинок, то ніхто нічого не буде різати, я запевняю, поки ми не відновимо площу та зону покрівлі приміщення. Можливо, підемо таким шляхом, що закупимо декоративні дерева, поставимо поряд і порівняємо. Прибираємо і зразу ж садимо, щоб люди бачили, що ніде нічого не ділось.

Нагадаємо, що 17 серпня на засіданні виконкому прийняли рішення випиляти 24 дерева та 15 кущів на центральній площі Переяслава. Що думають жителі міста стосовно вирубки ялинок, дивіться тут. 

Оксана Симоненко

Нагору