ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте сметанне желе

Ніжне сметанне желе зі шматочками свіжих фруктів — надзвичайно смачний домашній десерт. А яскраву палітру кольорів та соковитість желе подарують фрукти та ягоди. 

Детальніше про приготування цього десерту розповість Інформатор.

Інгредієнти:

  • 400 г сметани
  • 30 швидкорозчинного желатину
  • 1,5 склянки цукру
  • 50 мл води
  • дрібка ваніліну
  • 2 персики
  • 1 манго
  • 1 банан
  • 1 апельсин
  • натертий шоколад або кокосова стружка

Приготування:

  1. Очистіть апельсин та банан від шкірки, а манго та персики звільніть від кісточок. Наріжте фрукти невеличкими кубиками.
  2. У глибоку посудину налийте сметану, додайте цукор та дрібку ваніліну. Збивайте блендером до повного розчинення цукру.
  3. Повільно насипайте желатин у склянку з гарячою водою (близько 80 °С) та перемішуйте, доки кристалики повністю не розтануть.
  4. Через ситечко вливайте розчинений желатин у сметану та ще раз збивайте.
  5. До солодкої сметанної маси додайте нарізані фрукти. Перемішайте та викладіть у креманки (посуд для десертів), рівномірно розподіляючи шматочки фруктів.
  6. Ставте десерт у холодильник на три години.
  7. Коли сметана загусне, вийміть желе з холодильника та прикрасьте на свій смак — тертим шоколадом, кокосовою стружкою, фруктами чи ягодами.

 

Нагору