ЖИТТЯ

“Маршрут до Монако”, Катерина Бужинська та футбол: як у Переяславі відзначать День Незалежності

23 і 24 серпня ніхто точно не буде сидіти вдома, адже в честь свят влаштують багато цікавих заходів. При чому ці заходи будуть проходити в різних місцях. 

23 серпня відзначають День Державного прапора України. Кольори прапора символізують дві головні стихії природи і людського буття – вогонь (жовтий колір) і воду (синій). А 24 серпня в Україні щороку відзначають головне державне свято країни – День незалежності. У цей день в 1991 році Верховна Рада прийняла історичний документ виняткового значення для України, а саме Акт проголошення незалежності.

До цих визнаних свят, у Переяславі підготували безліч цікавих заходів. Також протягом дня, 24 серпня працюватимуть дитячі атракціони, польова кухня та виїзна торгівля. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт міської ради.

Програма до Дня Державного прапора України та 30-ї річниці незалежності України:

23 серпня 

10:00 – урочисте підняття державного Прапора України, вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. (площа імені Богдана Хмельницького)

20:00 – показ кінофільму в рамках проєкту Держкіно “Марафон фільмів: 30 років незалежності”. (парк імені Тараса Шевченка)

24 серпня 

9:00 – велопробіг вулицями міста  до  30-ї річниці незалежності України. (м. Переяслав)

10:00 – футбольний турнір пам’яті Георгія Куклера. (стадіон імені Валерія Лобановського)

11:00 – “Живописна  Україна” – виставка робіт художників. (мистецька галерея КЗ “Переяславський ЦКМ”)

12:00 – Всеукраїнський телеміст незалежності пам’ятний знак на честь першої літописної згадки “Україна” (площа імені Богдана Хмельницького)

11:00 – “Подаруй Україні часточку себе!” – виставка-презентація підприємств громади, виставка-ярмарок майстрів народного мистецтва, майстер-класи від народних умільців.

14:00 – зустріч учасників марафону “Маршрут до Монако” на ретро-автомобілях.

15:00 – “Веселкове розмаїття!»”– концерт дитячих колективів та окремих виконавців.

16:00 – урочистості з нагоди 30-ї річниці незалежності України.

17:00 – “Яскраві мотиви” – фестиваль фарб холі.

17:30 – “30 хітів української естради” – караоке.

19:00 – “Ти у мене єдина” – святкова концертна програма.

20:00 – виступ Народної артистки України Катерини Бужинської.

21:00 – DJ-вечірка.

Нагадаємо, що 17 серпня на засіданні виконкому вирішили спиляти ялинки на центральній площі міста. Що думають з цього приводу містяни дивіться тут. 

Оксана Симоненко

 

Нагору