Ніжне сметанне желе зі шматочками свіжих фруктів — надзвичайно смачний домашній десерт. А яскраву палітру кольорів та соковитість желе подарують фрукти та ягоди.
Детальніше про приготування цього десерту розповість Інформатор.
Інгредієнти:
- 400 г сметани
- 30 швидкорозчинного желатину
- 1,5 склянки цукру
- 50 мл води
- дрібка ваніліну
- 2 персики
- 1 манго
- 1 банан
- 1 апельсин
- натертий шоколад або кокосова стружка
Приготування:
- Очистіть апельсин та банан від шкірки, а манго та персики звільніть від кісточок. Наріжте фрукти невеличкими кубиками.
- У глибоку посудину налийте сметану, додайте цукор та дрібку ваніліну. Збивайте блендером до повного розчинення цукру.
- Повільно насипайте желатин у склянку з гарячою водою (близько 80 °С) та перемішуйте, доки кристалики повністю не розтануть.
- Через ситечко вливайте розчинений желатин у сметану та ще раз збивайте.
- До солодкої сметанної маси додайте нарізані фрукти. Перемішайте та викладіть у креманки (посуд для десертів), рівномірно розподіляючи шматочки фруктів.
- Ставте десерт у холодильник на три години.
- Коли сметана загусне, вийміть желе з холодильника та прикрасьте на свій смак — тертим шоколадом, кокосовою стружкою, фруктами чи ягодами.