ЖИТТЯ

21 серпня: який сьогодні день

Сьогодні у світі відзначають дуже важливе свято – День бездомних тварин. А у 1911 році відбулось пограбування століття: з Лувру викрали картину Леонардо да Вінчі “Мона Ліза”, геніальне творіння знайшли через два роки в Італії.

Деталі про цей день знає Інформатор.

У СВІТІ В ЦЕЙ ДЕНЬ

Всесвітній день бездомних тварин. У 2021 році проведення всіх заходів, які приурочені до цього дня, випадає на 21 серпня. Засновником Дня бездомних тварин є Міжнародне товариство прав тварин (International Society for Animal Rights, ISAR), яке в 1992 році ініціювало цей день, і його популярність з кожним роком тільки зростає.

День без косметики і макіяжу. Незаперечним фактом є те, що косметика не тільки увійшла в повсякденне життя кожної дівчини, але і грає в ній не останню роль. Косметика в наш час диктує стандарти краси і підлаштовує її під себе. Цілком логічно, що з’явився поділ краси між дівчатами, які використовують косметику в величезних кількостях, і які користуються нею мінімально.

Іменини 21 серпня відзначають Герман, Григорій, Омелян, Леонід, Мирон.

ЦЕЙ ДЕНЬ В ІСТОРІЇ

1911 – пограбування століття: з Лувру (Париж) викрали картину Леонардо да Вінчі “Мона Ліза”, геніальне творіння знайшли через два роки в Італії.

1953 – в СРСР заборонили лоботомію (нейрохірургічна операція, яка полягає в розрізуванні тканин, що з’єднують лобові частки мозку з його іншою частиною).

1959 – Гаваї стали 50-м штатом США.

1965 – чергові зміни правил в англійському футболі: дозволені заміни в ході гри.

1981 – кліматологи вперше почали подавати сигнали про загрозу глобального потепління на Землі.

1986 – уряд СРСР визнав причиною катастрофи на Чорнобильській АЕС недбалість персоналу.

ХТО З ВІДОМИХ ЛЮДЕЙ НАРОДИВСЯ В ЦЕЙ ДЕНЬ

1962 – Цутому Міядзакі (помер у 2008), знаменитий японський серійний вбивця, відомий як “Отаку-вбивця” і “Вбивця маленьких дівчаток”. Убив і скалічив чотирьох дівчаток у віці чотирьох і семи років.

1963 – Мохаммед VI, нинішній король Марокко.

1967 – Керрі-Енн Мосс, канадська кіноактриса. Світова слава до неї прийшла після виходу першого фільму “Матриця”, зіграла одну з головних ролей.

1973 – Сергій Брін, розробник і співзасновник пошукової системи Google.

1986 – Усейн Болт, ямайський легкоатлет, спринтер.

Оксана Симоненко

Нагору