ЖИТТЯ

“Ми стали щасливими, ми стали українцями”: в Переяславі провели урочистості до Дня Незалежності

Сьогодні на центральній площі міста провели урочистості з нагоди Дня Незалежності. Зокрема, нагородили визначних жителів громади. 

Сьогодні, 24 серпня, о 16:00 на центральній площі Переяслава розпочались урочистості до 30-ї річниці Незалежності України. Спочатку виступив хор та колективи переяславського центру культури і мистецтв “Вольтаж” та “Міраж”. Потім прозвучав Гімн України, а після цього хвилиною мовчання вшанували борців за незалежність. Пісню “Вільна” виконали Анна Ляч та Анастасія Петрова. Інформатор бачив, як це було.

Грамотами нагородили визначних жителів громади. Деяких із них відзначили ювілейною медаллю. Після вручень виступив  хореографічний колектив “Фаворит”. Загалом на площі зібралось чимало людей: дехто чекав на фестиваль фарб холі, а хтось завітав на концертну програму.

Із вітальним словом виступив  міський голова Переяслава Вячеслав Саулко: “Незалежність України – це непросте питання. Сотні років нас хотіли заполонити, у нас забирали українську мову, нас хотіли знищити та забрати наших жінок і вивезти в інші країни. Але українці, як нація, вистояли – і саме 30 років тому ми здобули омріяну незалежність, ми стали щасливими, ми стали українцями. Більшість із нас стали свідками тієї історичної події. Але наша незалежність не є закінченою. Сьогодні є трагічна, страшна війна, яка йде на Сході. Сотні тисяч наших воїнів боронять державу, захищають нас із вами, щоб ми жили вільно тут і розбудовували нашу рідну неньку-Україну. Я всіх вас вітаю від щирого серця! Нехай над кожною сім’єю панує тільки мир, злагода, добробут та повага одне до одного. Нехай буде щасливим і вільним народ, прекрасна моя Україно. Героям Слава!”.

Нагадаємо, що 24 серпня святкування Дня Незалежності України в Переяславі розпочалося урочистим велопробігом. У ньому взяли участь пів сотні людей. Як все було, дивіться тут. 

Оксана Симоненко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору