ЖИТТЯ

У Переяславі до Дня Незалежності влаштували велопробіг: взяли участь пів сотні людей

Святкування Дня Незалежності України в Переяславі розпочалося урочистим велопробігом. У ньому взяли участь пів сотні людей.

24 серпня о 9:00 велопробігом розпочалося святкування Дня Незалежності в Переяславі. У ньому взяли участь близько пів сотні жителів міста. Хто мав змогу, був на власному велосипеді, іншим безкоштовно двоколісний транспорт надавав місцевий проєкт “Велолав”. Прикрашали свої велосипеди синьо-жовтими прапорцями, дехто був у вишиванках. Маршрут склав близько п’яти кілометрів: центральна площа – пам’ятник першої згадки України – автовокзал – вул. Шкільна – вул. Грушевського – вул. Шевченка – просвітницький центр – вул. Літописна – центральна площа. Журналісти Інформатора також взяли участь у велопробігові та підготували відеорепортаж.

Велопробіг був ще й частково туристичним, оскільки біля пам’ятника першої літописної згадки України та біля просвітницького центру краєзнавець Микола Богатир влаштував невеличкі екскурсії. Зазначимо, що безпеку під час руху дорогами забезпечував патруль поліцейських. Після пробігу всі учасники вишикувалися на центральній площі так, що сформували число “30”. Саме 30-річчя незалежності святкують сьогодні в Україні. Організував це дійство відділ з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров’я Переяславської міськради.

Ось такий маршрут подолали учасники велопробігу

Нагадаємо, що на переяславців чекає дуже насичена святкова програма до Дня Незалежності. З нею ви можете ознайомитися за посиланням.

Віталій Усик

Відео: Едуард Аврамич

Нагору