ЖИТТЯ

Ігор Янчук із Переяслава виступив у центрі Києва під час святкування Дня Незалежності

На традиційних урочистостях до Дня Незалежності в Києві виступив переяславець Ігор Янчук. Його гра на фортепіано супроводжувала спогади найголовніших моментів історії України.

Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 30-ту річницю з дня проголошення незалежності. З цієї нагоди щорічно проводять святковий парад у Києві. Цього разу на честь ювілейної дати він був особливо яскравим. Виступив там і житель Переяслава, громадський діяч, активіст, засновник громадської організації “Джем Толока”, музикант Ігор Янчук. Про це повідомляє Інформатор.

Ігор Янчук став основним виконавцем у музичному номері: він грав на фортепіано з акомпанементом сопілки, скрипки та інших інструментів. При цьому йшла розповідь з цікаво проілюстрованими історичними подіями в Україні. Побачити це можна у відео нижче (час – 51:40). Ось що сказали про Ігоря Янчука під час урочистостей:

– Майбутнє кожного народу й кожного з нас, українців, визначає ДНК, код ДНК. Він в нашій історії, в наших традиціях, в музиці. Ви зараз бачите Ігоря Янчука — звичайного вуличного музиканта, якого напередодні параду побачили організатори події.

Нагадуємо, святкування Дня Незалежності України в Переяславі розпочалося урочистим велопробігом. У ньому взяли участь пів сотні людей.

Нагору