Лінива лазанья зовні відрізняється від класичної. Зате на смак це не впливає, а готується вона набагато швидше. Якщо купити готовий фарш і овочеву суміш, часу на приготування йде мінімум.
До речі, овочі можна заморозити в сезон самостійно, розкласти в порційні пакетики і використовувати протягом року. Як приготувати швидку лазанью, розповідає Інформатор.
Продукти:
- 2 ст.л. рослинної олії
- 500 г м’ясного фаршу
- 2 зубчики часнику
- 400 г замороженої овочевої суміші
- 2 ст.л. томатної пасти
- 5-6 листків для лазаньї
- 150 г моцарели
- сушений базилік або суміш італійських трав за смаком
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- У пательні розігрійте олію. Викладіть фарш і смажте на сильному вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.
- Додайте дрібно порізаний часник і заморожені овочі. Перемішайте і готуйте ще пару хвилин.
- Покладіть томатну пасту і спеції. Посоліть за смаком. Залийте окропом так, щоб овочі і м’ясо були покриті рідиною на пару сантиметрів. Перемішайте.
- Акуратно викладіть листи лазаньї. Можна розламати їх навпіл, щоб вони краще вмістилися в сковороді. Переконайтеся, що листи повністю покриті рідиною.
- Закрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
- Коли листи лазаньї приготуються і стануть м’якими, посипте страву тертою моцарелою, накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Дайте постояти пару хвилин, щоб сир розплавився.
Юлія Кравченко