Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

У сьомій школі Переяслава цьогоріч буде 105 першокласників: як їх вітали Першого вересня

Всі ми знаємо, що 1 вересня – День знань. Особливо важливе це свято для школярів та їхніх батьків, але найбільше хвилюються ті дітки, які раніше не переступали поріг школи, – першокласники. Яскраво відзначили День знань в Переяславі учні та вчителі школи №7.

Сьогодні, 1 вересня, школярі нарешті сіли за парти. Певно, за час карантину та дистанційного навчання вони встигли призабути, як це. Втім, є серед них і ті, кому доведеться відчути це вперше. Інформатор завітав на Свято знань до переяславської ЗОШ №7 та познайомився ближче з 1-Г класом та їхньою вчителькою Іриною Мель. Її клас передбачає інклюзивне навчання, у цій школі такий вже другий. У 1-Г дві дитини з особливими потребами.

Сьома школа цьогоріч прийняла в свою сім’ю 105 першачків у чотирьох класах. Загалом у ній навчається орієнтовно 1117 учнів, це найбільша кількість серед шкіл Переяслава. Директорка Галина Кітаєва тішиться, що новий навчальний рік почався саме у школі, а не дистанційно:

– Школа дуже зачекалася дітей. Ми зробили підрахунки й виявилося, що минулого року 55 відсотків часу учні займалися дистанційно. Ми дуже раді чути дитячі голоси, бачити їхні щасливі очі. Вони з радістю біжать за своїми класними керівниками, чекають зустрічі одне з одним, спілкування. Безумовно, це викликає лише позитивні емоції.

Першокласників сьогодні знайомили зі школою. Ми приєдналися до 1-Г, в якому навчатиметься 21 дитина, та провели з ними їхній перший шкільний день. Спочатку дітей привели у хореографічну студію в закладі, де старші учні показали, чому вони тут навчилися. Потім першачки погралися в спортзалі, побачили бібліотеку та побували в театральній студії. Останнім місцем, звісно, була класна кімната, яка з цього дня стане для малюків другою домівкою. Там класна керівниця розпитала школярів про їхні враження від першого дня.

Нагадуємо, з початком нового навчального року багато людей починають скуповувати канцтовари. У супермаркетах Переяслава вибір достатньо великий. Інформатор дізнався ціни на шкільне приладдя та перевірив, що є у наявності.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич

Нагору