ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте ліниву лазанью з овочами та фаршем

Лінива лазанья зовні відрізняється від класичної. Зате на смак це не впливає, а готується вона набагато швидше. Якщо купити готовий фарш і овочеву суміш, часу на приготування йде мінімум.

До речі, овочі можна заморозити в сезон самостійно, розкласти в порційні пакетики і використовувати протягом року. Як приготувати швидку лазанью, розповідає Інформатор.

Продукти:

  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 500 г м’ясного фаршу
  • 2 зубчики часнику
  • 400 г замороженої овочевої суміші
  • 2 ст.л. томатної пасти
  • 5-6 листків для лазаньї
  • 150 г моцарели
  • сушений базилік або суміш італійських трав за смаком
  • сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. У пательні розігрійте олію. Викладіть фарш і смажте на сильному вогні, постійно помішуючи, близько 5 хвилин.
  2. Додайте дрібно порізаний часник і заморожені овочі. Перемішайте і готуйте ще пару хвилин.
  3. Покладіть томатну пасту і спеції. Посоліть за смаком. Залийте окропом так, щоб овочі і м’ясо були покриті рідиною на пару сантиметрів. Перемішайте.
  4. Акуратно викладіть листи лазаньї. Можна розламати їх навпіл, щоб вони краще вмістилися в сковороді. Переконайтеся, що листи повністю покриті рідиною.
  5. Закрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні 15-20 хвилин.
  6. Коли листи лазаньї приготуються і стануть м’якими, посипте страву тертою моцарелою, накрийте кришкою і вимкніть вогонь. Дайте постояти пару хвилин, щоб сир розплавився.

Юлія Кравченко

Нагору