Не хочете довго ліпити суші? Краще зробіть цей простий порційний салат. На приготування страви піде всього півгодини, але вона точно стане хітом святкового столу.
Приготувати салат “Суші” зможе практично будь-який кулінар-початківець. Незважаючи на свою назву, він майже не має ніякого відношення до японської кухні, схожість можна знайти лише в схожих інгредієнтах. Як приготувати цю страву розповість Інформатор.
Продукти:
- 200 г круглого рис
- 250 мл води
- 300 г слабосолоної сьомги
- 2 огірка
- 1 авокадо
- 0,5 ч.л. солі
- 2 ч.л. цукру
- 2 ч.л. рисового оцту
- 200 г сиру філадельфія
- кунжут за смаком
- соєвий соус за смаком
Спосіб приготування:
- Рис кілька разів промийте, викладіть в каструлю і залийте холодною водою.
- Доведіть рис до кипіння на сильному вогні, потім накрийте кришкою і варіть на слабкому вогні до готовності 15-17 хвилин.
- В цей час сьомгу, огірки і авокадо наріжте невеликими кубиками.
- З’єднайте сіль з цукром і оцтом. Готовий рис трохи остудіть і змішайте з заправкою.
- У невеликі склянки шарами викладіть рис, сир філадельфія, огірки, рибу, знову рис, сир, авокадо і рибу.
- Прикрасьте салат кунжутом. Перед подачею полийте його соєвим соусом.