Завдяки вимочуванню в молоці печінка виходить особливо соковитою і ніжною, а ароматні фрукти і підсмажена цибуля відмінно доповнюють її смак.
Як приготувати печінку по-берлінськи з яблуками, розповість Інформатор.
Продукти:
- 500 г яловичої печінки
- 200 мл молока
- 1 цибулина
- 3 ст.л. рослинної олії
- сіль, чорний перець та мелений коріандр за смаком
- 3-4 ст.л. борошна
- 1 велике зелене яблуко
Спосіб приготування:
- Печінку очистіть від плівок і прожилок, наріжте великими шматками. Залийте молоком і залиште на 20-30 хвилин.
- Цибулю порубайте півкільцями і обсмажте на половині олії до золотистої скоринки за 5-6 хвилин. Перекладіть на тарілку.
- Розігрійте духовку до 220 градусів. Печінку з усіх боків посипте сіллю і спеціями і обваляйте в борошні.
- У пательні розігрійте масло, що залишилося. Обсмажуйте м’ясо до золотистої скоринки на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку.
- Яблуко наріжте великими шматками. Обсмажену печінку викладіть у форму, додайте цибулю і яблука.
- Запікайте 5-10 хвилин в розігрітій духовці до готовності.