ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте печінку по-берлінськи

Завдяки вимочуванню в молоці печінка виходить особливо соковитою і ніжною, а ароматні фрукти і підсмажена цибуля відмінно доповнюють її смак.

Як приготувати печінку по-берлінськи з яблуками, розповість Інформатор.

Продукти:

  • 500 г яловичої печінки
  • 200 мл молока
  • 1 цибулина
  • 3 ст.л. рослинної олії
  • сіль, чорний перець та мелений коріандр за смаком
  • 3-4 ст.л. борошна
  • 1 велике зелене яблуко

Спосіб приготування:

  1. Печінку очистіть від плівок і прожилок, наріжте великими шматками. Залийте молоком і залиште на 20-30 хвилин.
  2. Цибулю порубайте півкільцями і обсмажте на половині олії до золотистої скоринки за 5-6 хвилин. Перекладіть на тарілку.
  3. Розігрійте духовку до 220 градусів. Печінку з усіх боків посипте сіллю і спеціями і обваляйте в борошні.
  4. У пательні розігрійте масло, що залишилося. Обсмажуйте м’ясо до золотистої скоринки на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку.
  5. Яблуко наріжте великими шматками. Обсмажену печінку викладіть у форму, додайте цибулю і яблука.
  6. Запікайте 5-10 хвилин в розігрітій духовці до готовності.

Нагору