ЖИТТЯ

На Переяславщині незаконно виловили 17 кілограмів риби: збитки склали майже 6 тисяч гривень

14 вересня поблизу Переяслава, на Канівському водосховищу незаконно виловлювали рибу. За це передбачено штраф та конфіскація знарядь вчинення правопорушення. 

14 вересня  в ході рейду Київський рибоохоронний патруль виявив два грубих порушення Правил рибальства. О 6:40 на Канівському водосховищі поблизу Переяслава чоловік виловлював рибу за допомогою 2 од. сіток. У такий спосіб незаконно добув: плоскирку – 25 штук, сріблястого карася та окуня – по 7 штук, плітку – 6 штук, судака – 2 штуки і сазана – 1 штуку. Загалом вага всієї виловленої риби була 7 кг. Сума збитків розрахована згідно з таксами і становить 2 930 грн. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Київський рибоохоронний патруль. 

Згодом о 9:00 у тому ж місці рибоохоронний патруль зафіксував аналогічне порушення – громадянин добував рибу з човна за допомогою 4 сіток. При перевірці виявили рибу у такій кількості: плоскирка – 40 штук, сріблястий карась – 39 штук, судак – 2 штуки. Загалом вага риби зіставила 10 кг. Нанесені збитки складають 3 043 гривні.

За цими фактами на порушників складено протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства, рибальство із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел, вилов водних живих ресурсів). Згідно цього протоколу передбачений штраф у розмірі від 340 до 680 грн з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних біоресурсів чи без такої.

Київський рибоохоронний патруль закликає громадян бути відповідальними та дотримуватися вимог чинного природоохоронного законодавства. Якщо Ви помітили порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів просимо невідкладно повідомляти на “гарячу лінію” за номером: (099) 341-73-18.

Нагадаємо, що у Переяславській громаді випиляють ще 29 дерев. Де саме та чому читайте тут. 

Оксана Симоненко

Фото взято зі сторінки Рибоохоронного патрулю

Нагору