ЖИТТЯ

Теплохід “Ракета” може курсувати з Києва до Переяслава

Стартували пілотні запуски теплохода “Ракета” за маршрутом “Київ-Канів-Київ”. У майбутньому можливий і маршрут “Київ-Переяслав-Київ”.

11 та 12 вересня швидкісний теплохід “Ракета” провів два одноденні рейси за маршрутом з Києва до Канева та у зворотньому напрямку. Планується ще два – 18 та 19 вересня. Цей пілотний проєкт організувало Державне агентство розвитку туризму, щоб вивчити попит і можливості відновлення регулярних туристичних маршрутів. Не виключають можливість співфінансування таких програм із боку держави. Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на Facebook-сторінку Міністерства інфраструктури України.

18 вересня у Каневі у межах проєкту проведуть круглий стіл на тему “Реалізація туристичного потенціалу річкових маршрутів Дніпром”. “Маршрут Київ-Канів – це перший крок для старту регулярних пасажирських перевезень річкою Дніпро. Нам важливо розуміти, чи буде генеруватися необхідний для цього попит серед українців. Надалі плануємо запускати маршрути з Києва до Чорнобиля, Переяслава та Трахтемирова”, – сказав Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

У рейсах братимуть участь фокус-групи для оцінки рентабельності та попиту на перевезення. В агентстві хочуть визначити, скільки споживачі готові платити за такі перевезення, повідомляє Укрінформ.

Нагадаємо, TOP FACE SHOW стало досить популярним у Переяславі та поза його межами. Ми запросили на інтерв’ю одну із учасниць конкурсу.

Нагору