ЖИТТЯ

У Переяславі до Дня міста влаштували благодійний велопробіг: відеорепортаж

Зранку в Переяславі на вулиці Шевченка зібралось чимало велосипедистів. Всі вони взяли участь в благодійному велопробігові. 

Сьогодні, 18 вересня, у Переяславі до Дня міста влаштували благодійний велопробіг. Участь могли взяти всі охочі, загалом зібралося близько 60 осіб. Розпочали забіг 0 10:45 на вулиці Шевченка, 3. П’ятикілометровий маршрут був таким: просвітницький центр (Шевченка, 3) – вул. Шевченка – вул. Грушевського – вул. Богдана Хмельницького – автостанція – Борисоглібська площа – “Стара гребля” – площа Богдана Хмельницького – вул. Сковороди – парк Шевченка. Учасників супроводжувала патрульна поліція. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Ініціатором велопробігу став депутат міської ради Михайло Шамрай. Ось що він розповів:

– Конкретної суми, яку потрібно зібрати, ми не планували. Всі кошти передадуть на лікування хворим дітям: Софії Дідик, напівсироті, яка бореться з онкологією; Роману Халамендику, у якого пухлина головного мозку; малозабезпеченій родині Шереп із села Дем’янці, у якій двоє діток, хлопчик має інвалідність.

Краєзнавець Микола Богатир забезпечив інформаційний супровід поїзди. Багато людей просто внесли кошти на благодійність, але участь у пробігові не брали. Скільки коштів зібрали, наразі уточнюється.

На велопробіг зібралось чимало людей

Учасників супроводжувала патрульна поліція

Якщо ви хочете допомогти дітям, то можете перерахувати кошти на картку банківську карту: 4441 1144 4055 4051.

Нагадаємо, що 18 вересня Переяслав святкує День міста. Нещодавно Інформатор дізнавався у жителів, що їм подобається в Переяславі найбільше. Їхні відповіді дивіться у відеорепортажі.

Оксана Симоненко

Фото та відео: Едуард Аврамич

Нагору