ВЛАДА

У деяких відділах міської ради Переяслава звільняють працівників: чому

На сесії міської ради прийняли рішення про скорочення штату у відділах. Звільнять десятьох працівників. 

На п’ятнадцятому засіданні сесії міської ради 16 вересня ухвалили рішення “Про внесення змін до загальної чисельності, структури керівного складу та виконавчих органів Переяславської міської ради”. Це зробили задля раціонального використання бюджетних коштів. Про це повідомляє Інформатор.

Міська рада вирішила скоротити:

  • дві штатні одиниці у відділі внутрішнього аудиту: начальника та головного спеціаліста відділу – всього дві ставки.
  • дві штатні одиниці у фінансово-господарському відділі: водіїв по 0,5 ставки – всього 1 ставка.
  • шість штатних одиниць у відділі земельних ресурсів управління містобудування, архітектури та використання земель виконавчого комітету міської ради: спеціалістів другої категорії – землевпорядників – всього 4,5 ставки.

У депутатської комісії з питань бюджету і фінансів виникло запитання, чи погоджували скорочення землепорядників у селах зі старостами.

Голова міської ради Вячеслав Саулко прокоментував це так: “Це питання зі всіма старостами узгоджено. Я пояснював, що практично на кожній сесії стоятиме питання, де ми змушені будемо когось звільняти, а когось додавати. Ми це питання узгодили з керівником земельного відділу та головним архітектором. У нас достатньо спеціалістів в міській раді, щоб виконувати роботу й у громадах. Справа в тім, що більшість людей, які там працювали, не те, що не можуть та не вміють виконувати професійні обо’язки, у них немає навіть елементарної профільної освіти”.

Також у відділ земельних ресурсів управління містобудування, архітектури та використання земель ввели дві штатні одиниці: головного спеціаліста відділу земельних ресурсів, головного спеціаліста-інспектора з контролю за використанням земель (всього дві ставки). У сектор бухгалтерського обліку та планування відділу капітального будівництва та житлово-комунального господарства ввели одну штатну одиницю головного спеціаліста-бухгалтера (одна ставка).

Нагадаємо, що 15 вересня на засіданні виконкому погодили випилювання 29 дерев у Переяславській громаді. Де саме їх приберуть та чому, читайте тут. 

Оксана Симоненко

Нагору