ЖИТТЯ

У Переяславі День міста відзначили урочистостями: відеорепортаж

Вдень у Переяславі розпочались урочистості з нагоди Дня міста. Навіть дощ не завадив святкуванням. 

18 вересня о 13:00 на центральній площі Переяслава розпочалися урочистості до Дня міста. Зібралось не так і багато людей, ближче до вечора, певно, буде більше. Погодні умови трохи завадили святкуванню – невдовзі після початку розпочався дощ і всі присутні змушені були дістати парасольки. Про це повідомляє Інформатор.

Вікторія Якубовська виконала наживо Державний Гімн України. Короваєм зустріли гостей міста Народну депутатку Анну Скороход, голову Бориспільської РДА Руслана Дяченко, секретарку Ірпінської міської ради Анжелу Макеєву та радницю Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксану Сулиму. Після цього вихованці ліцею “Патріот” поклали квіти до підніжжя братської могили.

Із привітальним словом виступив міський голова Вячеслав Саулко:

– 1114 років на цій славетній землі створювалась Україна. Саме тут за часів Київської Русі творились великі справи. Мені приємно відзначити, що саме на нашій землі жили, працювали і творили філософи, поети та вчені: Тарас Шевченко, який написав відомий всьому світу “Заповіт”, Григорій Сковорода, Павло Сениця. Від усієї душі бажаю мирного неба, щиро дякую усім нашим воїнам, які захистили Україну. Дорогий мій Переяславе, його жителі, я вас усіх уклінно вітаю.

Після побажань мера урочисто нагороджували громадян, які активно беруть участь у житті міста. Далі виступила Лідія Ющишина, а згодом на сцені заспівав дует Lyach/Petrova.

Нагородили почесних жителів громади: Олександра Гончаренка, заслуженого будівельника України, Миколу Корпанюка, професора університету, та Віталія Іващенка, голову громадської організації “Старий Дніпро”, заслуженого будівельника України. Закінчили урочистості виступом вихованців будинку художньої творчості “Джерело”, хореографічної студії “Фантазія” та зразкової хореографічної студії “Перлина”.

Багато людей робили фото на згадку

Вікторія Якубовська виконувала гімн наживо

Лідія Ющішина

На святі були ось такі аніматори

Нагадаємо, що 18 вересня в Переяславі на вулиці Шевченка зібралось чимало велосипедистів. Всі вони взяли участь в благодійному велопробігові. Як все було дивіться і відеорепортажі.

Оксана Симоненко

Фото та відео: Едуард Аврамич

Нагору