Переяслав Перейти на сайт

Як Семенівка чемпіоном ставала: огляд останнього туру першості Переяславщини з футболу

Якби футбольні матчі мали сценарій, за всіма правилами драматургії, вчора чемпіоном мав стати “Матадор”. Але перемогла сильніша команда – Семенівка.

Вчора, 18 вересня, відбувся останній тур чемпіонату Переяславщини з футболу. У центральному матчі на університетському стадіоні переяславський “Матадор” приймав Семенівку зі Студениківської ТГ. Оскільки команди посідали перші два місця, мали по 35 очок, це був повноцінний “золотий” матч. Цього дня Переяслав святкував День міста й чемпіонство “Матадора” мало стати ще одним подарунком йому. Однак сталося інакше: команда, яка торік зупинилася за крок до титулу (Семенівка стала “срібним” призером), цього разу стала найкращою. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Майже протягом усього матчу Семенівка володіла ініціативою. Не можна сказати, що це була гра в одні ворота, але гості були гострішими, краще комбінували. Зрештою в першому таймі вони відкрили рахунок. І до кінця зустрічі він таким і залишився. Семенівка мала кращі додаткові показники (забиті/пропущені м’ячі), тож навіть нічия їх влаштовувала. Через це останні хвилини не минули в штурмі матадорівців – вони розуміли, що двічі забити такій Семенівці нереально. А можливо, вони не атакували, бо їм цього банально не дозволяли робити гості, використовуючи просту футбольну тактику – захищайся атакуючи.

1:0 – і вболівальники Семенівки, яких приїхало в Переяслав багато, вибухнули оваціями. Для молодої команди цього села це перше “золото” чемпіонату Переяславщини. Однак для багатьох її футболістів це не вновинку. Кістяк колективу складають гайшинці, які свого часу ставали чемпіонами: Сергій Свириденко, Вадим Виноградній, Олександр Антоненко, Юрій Галайтата, Владислав Петровський, Андрій Полуденний. Також за Семенівку грає Максим Федоренко, який досі залишається одним із найкращих футболістів на Переяславщині.

Кубок чемпіонів району над головою здійняв Сергій Свириденко. Кубок був із кришечкою, вона відразу впала на газон. Можна сказати, що цю традицію святкувальних конфузів ми запозичили у європейських турнірах. Потім тріумфаторів скупали у шампанському.

Нагородили також найкращого бомбардира чемпіонату Дмитра Великоднього, який забив 14 м’ячів. А Юрій Кривенко із “Матадора” отримав подяку обласної держадміністрації за внесок у розвиток спорту.

Звичайно, що інші матчі туру залишилися в тіні. Але в одному з них багато чого вирішувалося. “Переяслав-БРСМ” мав вдома перемагати Вовчків (Переяславська ТГ) і забирати у Дем’янець “бронзові” нагороди. Однак переяславці поступилися 0:2. Матч Лецьки (Циблівська ТГ) – “Дніпро” (Дівички) також завершився із рахунком 0:2. До слова, лецьківчани, які з трьома очками посіли останнє місце, отримали від районної федерації футболу грамоту “За волю до перемоги”. Попри невтішні результати, команда продовжувала виступи, ставлячи в пріоритет спорт, а не якісь особисті амбіції. Для порівняння, Велика Каратуль знялася з турніру ще після першого туру, “Солонці” та Циблі дискваліфікували через дві неявки.

Підсумкова турнірна таблиця має такий вигляд: 1. Семенівка – 38 очок; 2. “Матадор” – 35; 3. Дем’янці – 31; 4. “Переяслав-БРСМ” – 28; 5. “Дніпро” – 26; 6. Вовчків – 25; 7. “Солонці” – 16; 8-9. Циблі, Лецьки – по 3.

Нагадаємо, що вчора з нагоди Дня міста в Переяславі влаштували благодійний велопробіг. Участь взяли близько 60 людей.

Віталій Усик