ВЛАДА

Чому не ремонтують дорогу на Гагаріна: на сесії міськради Переяслава виникли суперечки між депутатами та головою

Дорогу на вулиці Гагаріна поки що не ремонтуватимуть. Депутати зазначали, що гроші для цього є.

На сесії міської ради Переяслава 16 вересня виділили кошти на ремонт деяких доріг у місті та інші будівельні роботи. Йдеться про 361 тисячу 766 гривень на капітальний ремонт під’їзної дороги до будинків на Набережній, 4 та 6, 60 тисяч гривень на коригування проєктно-кошторисної документації капітального ремонту тротуару від Борисоглібської площі до автостанції та 30 тисяч на будівництво дитячого майданчика в селі Мазінки. Про це повідомляє Інформатор.

Деякі з цих проєктів матимуть співфінансування. Наприклад, на майданчик інвестори вкладуть ще 140 тисяч гривень, а на ремонт на Набережній із обласного бюджету виділять 1 мільйон гривень. За словами першого заступника міського голови Анатолія Фесенка, посприяв цьому депутат обласної ради Олександр Пироговський.

Депутатка міської ради Руслана Потапенко поцікавилася, чому в проєкті рішення немає вулиці Гагаріна, мовляв, попередньо її вносили в перелік тих, на які слід розробити проєктно-кошторисну документацію. Голова міськради Вячеслав Саулко відповів таке: “Щодо вулиці Гагаріна поки що знято фінансування, тому що не передбачені кошти, з яких фінансуватиметься ремонт цієї дороги. Як тільки з’являться кошти, будемо розробляти проєкт. А робити проєкт, щоб він потім лежав невиконаний, я не хочу”.

Руслана Потапенко апелювала, що знайшла кошти: “Я залучила обласного депутата (йдеться про її однопартійця із “Європейської солідарності” Тараса Костіна – ред.), який взяв на себе відповідальність, що 80 відсотків (до двох мільйонів гривень) дадуть із обласного бюджету на ремонт дороги. Однак для цього необхідно спочатку розробити проєктно-кошторисну документацію. Чому зараз ми цього не робимо, я не розумію”.

“Певна сума із цих двох мільйонів може піти на виготовлення проєкту. Тому якщо депутат вам пообіцяв виділити, в мене немає жодних заперечень. Але мені зараз чітко відомо, що цей депутат коштів не має. А витратити 50 тисяч на проєкт, як ви хотіли, ми зараз не можемо. Аналогічне питання підіймала депутатка Зленко щодо вулиці Толстого, я так само пояснив їй. Таке ж було щодо вулиці у Великій Каратулі, але там депутат сам знайшов гроші, сам розробив відповідний проєкт”, – сказав Вячеслав Саулко.

Депутати висловили нерозуміння, навіщо ж тоді розробляти проєктно-кошторисну документацію на мільйони гривень на ремонт центральної площі, якщо там потрібно витратити 26 мільйонів, яких у бюджеті немає, а від дешевших проєктів відмовляємося. “Ми на нереальні проєкти виділяємо космічні кошти, а на те, що справді важливо для людей, цього не робимо. Чому?” – запитала депутатка Яна Поліч. Руслана Потапенко зазначила, що має право внести до проєкту рішення вулицю Гагаріна прямо на сесійному засіданні. Саулко сказав, що вона вже використала свої права на виступ, передбачені регламентом. На цьому обговорення закінчилося. Руслана Потапенко в знак протесту покинула сесійну залу.

Вулиця Гагаріна сьогодні

Не всі переяславці живуть у центральних районах міста

Нагадаємо, що на цій же сесії міської ради прийняли рішення про скорочення штату у відділах. Звільнять десятьох працівників.

Віталій Усик

Фото: Едуард Аврамич

Нагору