Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Чому в Переяславі школярі непритомніли під час лінійки: пояснює начальник відділу освіти

Напередодні Дня міста в ЗОШ №5 стався неприємний інцидент. Школяр знепритомнів під час лінійки.

18 вересня о 7:22 у Facebook з’явився пост Наталії Петруні про те, що в ЗОШ №5 діти втрачали свідомість під час лінійки. Вона написала таке: “Дивна ситуація трапилась в школі на Андрушах, на лінійці діти втрачали свідомість. Хто може прокоментувати цю ситуацію?”. У коментарях почалось бурхливе обговорення того, що сталось. Писали, що свідомість втратили 20 дітей, їх виносили на руках, медсестра давала їм якісь таблетки. Але чи все це відповідає дійсності?

Інформатор звернувся за поясненням до Петра Ярмоленка, начальника міського відділу освіти. Він розповів, що йдеться про лінійку, яку влаштували 17 вересня до 78-річчя визволення Переяславщини від фашистських загарбників.

– Нічого страшного там не сталося, всі нормально почуваються, – говорить Ярмоленко. – Була лінійка, одній дитині стало зле і вона знепритомніла, але відразу прийшла до тями. Про це повідомили батькам, швидку не викликали. У трьох дітей, які були також там і побачили це, запаморочилось в голові, їм стало зле. Всім їм першу медичну допомогу надала медсестра. На цьому все, ніяких 20 непритомних дітей і отруєнь не було. Уже ввечері діти прекрасно почувалися, нікого не госпіталізували. Практично на кожній лінійці, якщо надворі тепло, комусь стає погано. Тому ми стараємося проводити дуже короткі лінійки – до пів години.

Нагадаємо, що 19 вересня на базарі трапилась крадіжка. Що викрали, дізнавайтесь тут. 

Нагору