ЖИТТЯ

Прості та смачні рецепти: приготуйте солодку рисову запіканку з гарбузом

Осінь – сезон гарбузів. З них, до речі, можна приготувати дуже смачні страви, наприклад, запіканку.

Продукти:

  • 200 г рису
  • 500 мл молока
  • 500 г гарбуза
  • 50 г вершкового масла + для змазування
  • 2 ст.л. цукру
  • третина ч.л. солі
  • 4 курячі яйця
  • 3 ст.л. сметани

Спосіб приготування:

  1. Рис залийте молоком і відваріть приблизно 15 хвилин. Злегка остудіть.
  2. Якщо хочете додати сухофрукти, залийте їх окропом і залиште на 10-15 хвилин, після злийте всю рідину.
  3. Гарбуз натріть на крупній тертці.
  4. Збийте розм’якшене масло з цукром і сіллю. Додайте яйця зі сметаною і продовжуйте збивати, щоб вийшла однорідна маса.
  5. Отриману масу змішайте з рисом, гарбузом та сухофруктами. Розподіліть рівним шаром на змащеній маслом формі.
  6. Запікайте приблизно 45-60 хвилин при температурі 180 градусів.

Нагору