Осінь – сезон гарбузів. З них, до речі, можна приготувати дуже смачні страви, наприклад, запіканку.
Продукти:
- 200 г рису
- 500 мл молока
- 500 г гарбуза
- 50 г вершкового масла + для змазування
- 2 ст.л. цукру
- третина ч.л. солі
- 4 курячі яйця
- 3 ст.л. сметани
Спосіб приготування:
- Рис залийте молоком і відваріть приблизно 15 хвилин. Злегка остудіть.
- Якщо хочете додати сухофрукти, залийте їх окропом і залиште на 10-15 хвилин, після злийте всю рідину.
- Гарбуз натріть на крупній тертці.
- Збийте розм’якшене масло з цукром і сіллю. Додайте яйця зі сметаною і продовжуйте збивати, щоб вийшла однорідна маса.
- Отриману масу змішайте з рисом, гарбузом та сухофруктами. Розподіліть рівним шаром на змащеній маслом формі.
- Запікайте приблизно 45-60 хвилин при температурі 180 градусів.