ЖИТТЯ

Віталій Коцур стане новим ректором університету в Переяславі: результати виборів

Сьогодні відбулися вибори ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Єдиний кандидат на посаду Віталій Коцур набрав необхідну кількість голосів.

Сьогодні, 23 вересня, в переяславському університеті відбулися вибори ректора. Право голосу мали 430 представників вишу: наукові, науково-педагогічні, педагогічні працівники – 324 особи; здобувачі вищої освіти – 65 осіб; представники, які не є науковими, науково-педагогічними та педагогічними працівниками університету – 41 особа. Загалом проголосували 409 людей (95%). Єдиного кандидата Віталія Коцура підтримали 90% виборців (387 осіб). Про це повідомляє Інформатор, посилаючись на сайт університету.

Для перемоги Віталій Коцур мав набрати щонайменше 50% голосів. Тож саме він стане новим ректором університету. На посаді його невдовзі має затвердити Міністерство освіти та науки України. До цього із 1998 року заклад очолював його батько – Віктор Коцур. Віктор Петрович більше не міг подавати свою кандидатуру, оскільки провів на посаді два терміни (вибори ректорів проводяться з 2014 року).

Трохи з біографії Віталія Коцура

Віталій Коцур (34 роки) почав навчатися в переяславському університеті у 2003 році – на історичному факультеті, а вже у 2006 закінчив навчання екстерном. Протягом 2003-2007 рр. навчався в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю міжнародна інформація. У 2010 році здобув ще одну спеціалізацію – “Фінанси” – в Хмельницькому національному університеті, цього ж року закінчив аспірантуру в Переяславі.

Був деканом факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій. Доктор історичних наук, кандидат політичних наук, доцент, професор кафедри публічного управління та адміністрування.

Окрім широкого кола наукових інтересів, Віталій Коцур був активним учасником Революції Гідності та одним із організаторів переяславської сотні самооборони імені Тараса Трясила (“Самооборона Переяславщини”). Він брав участь у багатьох як українських, так і міжнародних наукових проєктах.

Нагадуємо, в Переяславі встановили “жовтий” рівень епідемічної небезпеки. В такому разі відвідувати заклад освіти можна, якщо в ньому вакциновано щонайменше 80% персоналу. Тож наші школи працюватимуть у звичному режимі, а університет переходить на дистанційне навчання.

Юлія Кравченко

Нагору