Переяслав Перейти на сайт

У Переяславі активна молодь приймала гостей із міста Славутич: чим вони займалися

ГО “Джем Толока” та молодіжна рада Переяслава взяли участь в обміні молоддю й нещодавно відвідали місто Славутич. Славутичани, в свою чергу, пізніше завітали до нашого міста. За три дні вони встигли зайнятися як освітньою діяльністю, так і відпочити, знайомлячись з Переяславом.

17 вересня ввечері до Переяслава приїхали десять представників молодіжної ради міста Славутича (Славутицька ТГ). Обмін відбувався в рамках проєкту ПРООН “Соціальна згуртованість через участь молоді”, куди Славутич раніше подав заявку. Цей проєкт полягає в обміні досвідом, у пошуку нових знайомств і, звісно ж, у розвитку. Журналісти Інформатора теж зустрічали гостей і цікавились, як вони планують провести декілька днів у новому для них місті.

Молодь Славутича зупинилася в готелі “Пектораль”, а харчувалися в місцевому ресторані “Ichiro”. Кошти на це передбачалися в рамках проєкту. За ці кілька днів гості встигли прослухати чимало лекцій, одна з яких була на тему “SMM в роботі громадських організацій та ініціатив”, побувати в переяславському університеті, ознайомитися з архітектурою нашого міста і, певно, гарно відпочити та знайти нових друзів.

– Дуже класні люди в Переяславі. Коли вони приїздили до нас, наша молодь ними надихалася. Раніше все було в онлайні, а влітку нарешті нам сказали, що можемо організувати живий обмін у рамках нашої області. Ми захотіли Переяслав, бо це справді класне місто, тому ми саме тут, – розповіла координаторка молодіжного простору міста Славутич Оксана Шевчук.

Нагадуємо, що в переяславському виші відбувся традиційний конкурс “Королева університету”. Всі дівчата проявили себе гідно. Безсумнівну перемогу здобула Мирослава Мельник, студентка факультету фінансово-економічної і професійної освіти.

Юлія Кравченко

Відео: Едуард Аврамич