Інформатор Переяслав

ЖИТТЯ

Що варто зробити восени: атмосферний чекліст

Осінь – це час останніх теплих сонячних променів, золотистих лісів та романтичних вечорів. Аби відчути її сповна, ви можете виконати кілька цікавих і приємних справ.

Детальніше про те, що треба зробити восени, розповість Інформатор.

Влаштуйте у парку осінню фотосесію. У вас ще немає на аватарці золотистого листя? Потрібно це виправляти. Одягніть щось цікаве та попросіть друзів вас сфотографувати.

Зробіть гербарій. Знайдіть найкрасивіше листя, зберіть їх у букет або засушіть між сторінками книг.

Прогуляйтесь в лісі. Можна просто спостерігати за змінами природи, розповідаючи дитині, чому листя змінює свій колір, чому одні птахи відлітають, а інші — залишаються зимувати в наших краях. А можна пошукати ягоди і гриби (тільки будьте дуже уважні, аби не назбирати отруйних).

Купіть теплий плед. У листопаді ви точно будете ради такому рішенню, тому що треба якось зігріватись в прохолодні дні.

Назбирайте грибів. На вихідних маєте чудову нагоду влаштувати для себе лісну прогулянку. Зручно вдягніться та вирушайте на пошук грибів.

Сходіть на осінній пікнік. Одягайтеся тепліше, беріть сендвічі, вибирайте сухий і безвітряний день — і не забудьте про затишний термос з гарячим чаєм.

Відзначте Хеллоуін. 31 жовтня не забудьте зібратися з друзями, щоб злякати одне одного страшилками і побоятися разом жахливих гарбузів.

Назбирайте повний кошик горішків, жолудів та каштанів. Горішками можна посмакувати й зробити запаси на зиму, а жолуді та каштани можна використовувати для сенсорної гри або осінніх виробів.

Приготуйте щось з гарбуза. Гарбуз – корисний, а ще й смачний. З нього можна приготувати чимало цікавих страв. До прикладу, насмажити гарбузових оладок. Їх можете полити сметанкою.

Погуляйте під дощем. Запасіться яскравою парасолькою або дощовиком, а також гумовими чобітьми — їх можна вибрати так, що вони стануть фішкою вашого осіннього образу.

Випийте гарячого шоколаду. Заваріть ароматний гарячий шоколад. Візьміть ще теплий плед і улюблену книжку. Релакс вам гарантований.

Намалюйте осінній пейзаж. Навіть якщо ви щиро вважаєте, що художник з вас — так собі. Вітаються експерименти з кольорами і матеріалами.

Зваріть варення. З улюбленої ягоди, звичайно, хоча можна випробувати і незвичайні варіанти — наприклад, варення з хурми або лимонів.

Нагору