ЖИТТЯ

Вибухи, постріли, димові шашки та “протестувальники”: що коїлося на центральній площі Переяслава

Сьогодні на центральній площі Переяслава провели навчання з оборони адміністративних будівель. У місті можна було почути постріли та вибухи. 

Сьогодні, 28 вересня, на центральній площі Переяслава влаштували навчання з охорони та оборони адміністративних будівель. В центрі міста лунали постріли, літали димові шашки, бігали військовики та загалом було шумно. Були навіть “протестувальники”, їхню роль грало місцеве населення. Деякі перехожі скаржились на те, що неможливо було пройти, інші містяни зібрались просто подивитись на дійство. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Навчальні збори розпочались ще 22 вересня, а триватимуть до 1 жовтня. Детальніше по них розповів заступник командира з морально-психологічного забезпечення батальйону Бориспільського району, майор Сергій Михайлов:

– Сьогодні на центральній площі міста пройшов один з елементів відпрацювання навчань. Службовці захищали будівлю міської адміністрації від протестувальників і терористичних груп. Зовсім недавно були проведені навчання Російської Федерації з Республікою Білорусь, які називаються “Захід-2020-2021”. На відміну від цих навчань на території України проводяться навчання під назвою “Об’єднані зусилля-2021”. У цих навчаннях беруть участь окремі підрозділи територіальної оборони, в яких є поставлене завдання охорони та оборони місць, де вони проживають. Службовці на навчання зібрались з Бориспільського району. Деякі з цих людей вперше одягнули однострій та взяли до рук зброю.

У перший день навчання були збори, екіпірування. У другий день провели урочисті заходи, прийняли присягу на вірність українському народу. Після цього були заняття з індивідуальної підготовки, також провели бойове злагодження підрозділів у складі рот, взводів, навчання керівництва батальйону. А закінчиться все практичним відпрацюванням того, чому навчились, – резюмував Михайлов.

Навчальні збори на Переяславщині розпочались 22 вересня

Закінчаться вони 1 жовтня

У центрі Переяслава сьогодні було шумно

На центральній площі лунали вибухи та постріли

Військовики на площі не повинні лякати

На в’їзді до Переяслава встановили блокпост

Нагадаємо, що 27 вересня біля АЗС “Маршал” сталася ДТП. Деталі читайте тут. 

Оксана Симоненко

Фото та відео: Едуард Аврамич

Нагору