ЖИТТЯ

“Зимувати доведеться в старому приміщенні”: у Переяславі привітали бібліотекарів та розповіли про перспективи

Сьогодні відзначають Всеукраїнський день бібліотек. З цієї нагоди для бібліотекарів влаштували невеличке свято.

Сьогодні, 30 вересня, до Всеукраїнського дня бібліотек в Переяславі в парку Шевченка зібрали бібліотекарів Переяславської громади та пенсіонерів для привітань. Крім цього, їх пригощали чаєм, кавою та смаколиками. Почесними грамотами нагородили Аллу Слюсар, завідувачку Дем’янецької бібліотеки, та Лідію Верещук, провідну бібліотекарку організаційно-методичного відділу. Також передав свої привітання Віктор Шеремета, депутат облради. Про це повідомляє Інформатор з місця події.

Голова міської ради Вячеслав Саулко привітав бібліотекарів та запевнив, що проблема з приміщенням буде вирішена. Але зимувати доведеться ще в старому приміщенні. Додав:

– Ремонтувати старе приміщення (на Сковороди, 60 – ред.) немає сенсу, тому що там все розпадається. Моє бачення – бібліотека в центрі міста, щоб вона була в публічному місці й до неї був вільний доступ. Це може бути приміщення у Центрі культури та мистецтв.

Після урочистей бібліотеці подарували нові книжки депутати міськради Євгеній Глазунов, Руслана Потапенко, Олександр Пасічник та депутат облради Тарас Костін. Крім цього, вони поцікавились справами бібліотеки, запитали, яких книг не вистачає. Сказали, що коли в порядку денному сесії міськради буде питання про будівництво чи розширення приміщення, то обов’язково покличуть директорку бібліотеки, щоб вона розповіла, яким його бачить.

Чим зараз живе публічна бібліотека, Інформатору розповіла директорка Тетяна Майстренко:

– Бібліотека працює з лютого, і за цей час було зроблено багато. Ми робимо інформаційні перегляди до кожної знаменної дати, презентації книг. Сільські бібліотекарі брали активну участь у святкуваннях Днів сіл. У мене склався такий колектив, що ти даєш ідею – її зразу підхоплюють і вона розвивається на очах. Також з 8 жовтня в мікрорайоні Трубайлівка відкриється бібліотечний пункт, який працюватиме один день на тиждень – у п’ятницю. Загалом бібліотека працює в звичному режимі з дотриманням карантинних вимог. Щодо приміщення в Центрі культури та мистецтв, то нас туди “переселять”, якщо теперішнє приміщення визнають аварійним. Щодо нових надходжень – на початку року Український інститут книги надав нам 317 книг, а у липні привезли ще 420 примірників.

Для бібліотекарів підготували частування

Сьогодні відзначають Всеукраїнський день бібліотек

Аллу Слюсар нагородили грамотою

Лідія Верещук також отримала грамоту

Запросили також бібліотекарів, які вже на пенсії

Директора бібліотеки Тетяна Майстренко та начальниця відділу культури Анна Скляренко

Депутати міськради та депутат облради поспілкувались з директоркою бібліотеки

Депутати подарували бібліотеці книжки

Нові надходження

Серед подарованих книжок є “Незборима Україна” Володимира Іванишина

Нагадаємо, що 30 вересня в Україні відзначають День бібліотек. Журналісти Інформатора люблять читати й діляться своїми улюбленими книгами. А якими саме, читайте тут. 

Оксана Симоненко

Нагору