ЖИТТЯ

Як у Переяславі відзначили Міжнародний день людей похилого віку

1 жовтня відзначають Міжнародний день людей похилого віку, проголошений Генеральною асамблеєю ООН. Як це робили в Переяславі.

У Переяславі людьми похилого віку та тими, хто потребує особливої допомоги, опікується Центр надання соціальних послуг та соціальної допомоги. Сьогодні з нагоди Міжнародного дня людей похилого віку у відділеннях центру відбулися святкові заходи. Про них Інформатору розповіла Раїса Голованова, генеральна директорка центру.

– Щороку в цей день ми вшановуємо людей поважного віку, влаштовуємо свято для клієнтів нашого центру. Спочатку вітаємо людей геріатричного відділення. Це – 30 осіб, які постійно там проживають і потребують постійного стороннього догляду. О десятій годині розпочалось свято у стаціонарі, виступав колектив нашого центру “Весняний подих”. Ансамбль має звання народного, у його складі наші працівники, які або ще працюють, або уже на заслуженому відпочинку. Також свято відвідали депутати міської ради Михайло Шамрай, Ірина Присіч та Любов Томенко. Були привітаня, солодощі, фрукти, побажання.

Потім на 11 годину ми приїхали в приміщення на вулиці Сковороди, 11, де розташоване відділення соціальної допомоги денного перебування. Тут теж виступав наш художній колектив, вітала Неля Ковальська в супроводі двох волонтерів, які зараз працюють за програмою з нашими німецькими партнерами та допомагають людям вдома, – розповіла Раїса Голованова.

Усі гості свята отримали подарунки. Також до цього дня працівники центру рознесли по домівках 50 наборів, які раніше отримали від благодійного фонду. Продуктові набори отримали ще 10 осіб, яким центр на постійній основі допомагає продуктами харчування.

Загалом 280 осіб перебуває на утриманні “Допомоги вдома”, вони безкоштовно можуть отримати послуги перукаря, масажиста або інший вид допомоги. Медикаменти, засоби реабілітації, одяг – все, що необхідне людям, працівники Центру надання соціальних послуг та соціальної допомоги намагаються їм надати.

Нагадаємо, що наступного тижня до Університету Григорія Сковороди в Переяславі завітають Денис Казанський та Вахтанг Кіпіані. Вони презентують свої нові видання.

Наталія Шкіра

Нагору