Осінь – це сезон гарбузів, з них можна приготувати безліч страв. Насипний пиріг точно вам запам’ятається.
Інформатор розповість детальніше, як приготувати таку страву.
Інгредієнти:
- 300 г пшеничного борошна
- 150 г цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 6 г розпушувача
- 200 г вершкового масла (з морозилки)
- 1 ч. л. екстракту ванілі
- 1 ч. л. 5-7 % оцету
- два яєчні жовтки
Для начинки:
- 550 г гарбуза
- 40 г цукру
- 1 ст. л. апельсинової цедри
Приготування:
- Просійте борошно, додайте всі сухі інгредієнти (розпушувач також просійте). Перемішайте.
- Масло натріть на тертці з борошном. Руками швидко перетріть масу в крихту. Потім додайте оцет, екстракт ванілі та жовтки. Ретельно перетріть масу.
- Форму застеліть пергаментом (тільки дно), змастіть вершковим маслом. Половину тіста (більшу частину) висипте у форму, рівномірно розподіліть і утрамбуйте. Поставте в холодильник поки готуєте начинку.
- На дрібній тертці натріть гарбуз. Додайте цукор, перемішайте. Ще можна додати апельсиновий сік (25 мл), якщо гарбуз не дуже соковитий, і цедру.
- Потім начинку викладіть на шар тіста. Зверху посипте крихтою.
- Випікайте пиріг 30-40 хвилин при 170-180 градусах С.